eficienta energetica
Din punctul de vedere al eficientei, sistemele electrice de încalzire au randament ridicat, deoarece convertesc aproape în totalitate energia electrica în caldura, cu pierderi foarte mici (0,01%) – datorate rezistentei electrice a cablurilor.
Sistemele de încalzire radiante cu folie radianta HEAT PLUS sunt mult mai eficiente, deoarece nu transforma energia electrica în caldura, ci o transforma în raze infrarosii îndepartate. Aceste raze genereaza caldura – întocmai precum razele soarelui – la trecerea lor prin aerul, prin obiectele si chiar prin persoanele din camera.
De aceea, cantitatea de energie necesara pentru a încalzi o camera cu folie radianta HEAT PLUS, este considerabil mai mica decât energia consumata de sistemele clasice de încalzire… Pentru a fi mai exact, de trei ori mai mica!
Deci pentru fiecare kW consumat, obtineti de trei ori mai multa caldura decît cele mai performante sisteme de încalzire cu gaze naturale sau cu motorina. Consumul anual de energie pentru încalzirea unui metru patrat, cu ajutorul unui sistem de încalzire cu gaz natural* este de 208,73 kW/ m2, iar cu o moderna centrala cu condensare (tot cu gaze) este de 187,85 kW/m2. În conditii similare, dar folosind un sistem de încalzire cu raze infrarosii îndepartate, valoarea masurata a energiei consumate este de 51,71 kW/m2.
Iata de ce, ar fi o greseala sa consideram folia radianta un mare radiator, asezat pe podea. Folia HEAT PLUS transforma mai mult de 90% din energia electrica consumata în Raze Infrarosii Îndepartate. Restul de 10% se transforma în caldura (reziduala) la trecerea acestor raze emise de stratul de Carbon prin celelalte straturi ale Foliei spre exterior. Deci caldura foliei radiante HEAT PLUS este doar un efect secundar, rezidual, al generarii de Raze Infrarosii Îndepartate, si nicidecum scopul principal al functionarii foliei.
* – Date extrase din Proiectul de Cercetare “Studiu de caz al Diferentelor dintre Încalzirea cu Raze Infrarosii si Încalzirea cu Gaze a Cladirilor Rezidentiale Vechi, Folosind Masuratori comparate” – de Dr. Ing. Peter Kosack – Tecnische Universitat Kaiserslautern.